info@mekan.com

Yaza Özel Diyet Yemek Tarifleri

30 Mayıs 2016
Yaza Özel Diyet Yemek Tarifleri
Yaz kapıya dayandı. Fazla yağlardan kurtulmak için son dadikaya kalanlardansanız, birkaç haftalık sağlıklı beslenme programı ve sporla yaz bitmeden forma girebilirsiniz. Mevsime uygun pişirebileceğiniz sağlıklı diyet tarifler eminiz işinize yarayacaktır. Haydi mutfaklara!

Yoğurt Sosunda Marine edilmiş Tavuk Izgara

Izgara-Tavuk-Biberiye-Diyet

Malzemeler: 2 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt, 2 adet ince dilim tavuk göğüs, bir tutam biberiye, marul ve dilediğiniz diğer yeşilliklerden salata.

Hazırlanışı: Sarımsaklı yoğurdu ve bir tutam biberiyeyi, iyice yıkadığınız göğüs parçalarıyla karıştırıp bir gece buz dolabında marine edin. Teflon tavada ya da fırın ızgarasında pişirin. Salataları güzelce yıkayıp, tabağınıza alın. Tavuklarla birlikte afiyetle tüketin. Eğer çok isterseniz salatada 1 yemek kaşığı sızma yağ kullanabilirsiniz.

Sebzeli Kinoa

Sebzeli-Kinoa-Salatası-Diyet-Yemek

Malzemeler: 1 su bardağı kinoa, 1 adet patlıcan, 1 adet kırmızı paprika biber, 8 adet orta boy kültür mantarı, 2 diş sarımsak, birkaç dal maydanoz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı: Bir yemek kaşığı zeytinyağını teflon tavaya dökün. Minik minik doğradığınız sarımsakları ve orta ebatta doğradığınız sebzeleri karıştırarak soteleyin. Bir gece (yaklaşık 12 saat) suda bekletmiş olduğunuz kinoalarla sotelemiş olduğunuz sebzeleri karıştırın. İnce ince kıydığınız maydanozları da ekleyip afiyetle ve sağlıkla yiyin. Yanında yağsız yoğurttan yapılmış ayran harika olacaktır.

Bezelye Çorbası

Bezelye-Çorbası-Diyet-Çorba

Malzemeler: Yarım Kilo bezelye, 1,5 litre su, yarım paket light labne peyniri.

Hazırlanışı: Taze bezelyeleri ve suyu tencereye koyup güzelce haşlayın. Bezelyeler tamamen yumuşayınca blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama getirin. Yarım paket labne peyniri de ekleyip bir süre daha karıştırdıktan sonra çorbanız servise hazır hale gelecek.

Tavuklu Ve Sebzeli Noodle

Tavuklu-Sebzeli-Noodle-Diyet

Malzemeler: 1 paket noodle, bir adet kırmızı paprika biber, bir adet çarliston biber, 1 adet yağsız tavuk göğsü, 1 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam kırmızı toz biber.

Hazırlanışı: Noodle’ı paket üzerinde yazan ideal sürede pişirin ve süzerek bir kenara alın. Wok tavada önce zeytinyağı, tavuk ve kırmızı toz biberi soteleyin. Tavukların tamamen pişmesine yakın biberleri doğrayıp tavukla birlikte bir süre çevirin. Daha sonra noodleları ekleyip tüm malzemeleri güzelce çevirerek, kavurun. Ocağın altını kapattıktan sonra taze soğanları ekleyin ve servis edin. Eğer hiç tuzsuz yiyemem diyorsanız iki yemek kaşığı soya sosu ilave edebilirsiniz.

Bulgur Salatası

Bulgur-Salatası-Sebze-Diyet

Malzemeler: 1 su bardağı buğday, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet kırmızı paprika biber, 1 çay bardağı mısır, 1 adet salatalık, 2 adet taze soğan, ¼ çay bardağı zeytinyağı, yarım limon, 1 çay kaşığı hardal.

Hazırlanışı: Bulgurları güzelce haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın. Tüm sebzeleri minik minik doğrayıp bulgurla karıştırın. Zeytinyağı, limon ve hardalı da karıştırıp üzerine gezdirin. Dilerseniz yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz.

Fırında Somon

Fırında-Somon-Limon-Buğulama

Malzemeler: 2 adet somon dilimi, 1 adet limon, biberiye, tane karabiber, zeytinyağı, kaya tuzu.

Hazırlanışı: Fırın kabında yağladığınız somonların her iki tarafına da tuz ve karabiber tanelerini döküp ters yüz edin. Üzerine biberiyeleri atıp, ince ince kestiğiniz limon dilimlerini yayın. Kapağı kapalı şekilde, 180 derece ısıtmış olduğunuz fırında 15 dk. pişirin. 

Yaban Mersinli Kahvaltılık

Yaban-Mersini-Yulaf-Soya-Sütü-Bal-Kahvaltı

Malzemeler: 3 yemek kaşığı yulaf, 1 çay bardağı yaban mersini, 1,5 su bardağı soya sütü, 1 tatlı kaşığı bal.

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve güne enerjik başlamanın tadını çıkarın.

Falafel

Falafel-Yoğurt-Sos-Vegan

Malzemeler: 1 su bardağı nohut (1 gece su da bekletilmiş), 1 adet orta boy soğan, 1-2 diş sarımsak, 1 demet maydanoz, 4-5 dal kişniş, 2 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı pulbiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, aldığı kadar un.

Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı kabaca doğrayın. Maydanoz ve kişnişlerin yaprak kısımlarını ayırın. Ardından un hariç tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin. Bu karışıma aldığı kadar yani elinizde rahatlıkla şekil verebileceğiniz kıvama gelene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Bir tavaya bolca yağ döküp kızartın. Yanında yoğurt sos ile oldukça besleyici ve doyurucu bir öğün olacaktır.

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı-Enginar-Garnitür-Sebze-Diyet

Malzemeler:  5 adet enginar, 3 soğan, 2 su bardağı garnitür, 2 kesme şeker, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 demet dereotu, 1 kaşık un, 1 limonun suyu, tuz.

Hazırlanışı: Enginarları temizleyip, limonla ovun ve limonlu, unlu suda bekletin. Küp küp doğradığınız soğanı ve yağı bir tencereye alın. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine garnitürü ilave edin. Bu malzemenin üzerine enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Alttaki garnitürleri enginarların içlerine doldurun. ince kıydığınız dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YAZILAR

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı sebze ve meyveler, yeni nesil detoks yöntemleriyle birlikte enfes içecek karışımları halinde tüketilmeye başlandı. Sindirimi düzenleyen, kanı tazeleyen, cildi güzelleştirip parlaklaştıran, kilo kontrolüne yardımcı ve ödem attır…
1970’lerden bu yana ülkemizde de üretimi olan avokado, lüksü ve zenginliği temsil ederken bir anda tüm cafelerde, restoranlarda ve Türk mutfaklarında boy göstermeye başladı. Bu nedenle Dünya Mutfakları’nın iç içe geçtiği yeme i…
Tariflerimize geçmeden önce size biraz vejetaryenlik hakkında bilgi vermek istiyoruz. Vejetaryen nedir? Kime denir? Vejetaryenlik ya da etyemezlik, çeşitli nedenlerle et, balık, kümes hayvanları tüketmemeye denir. Etyemezlik dense de bu kelime bazı yanlış anlamalara sebe…
Her derde deva, lezzetli mi lezzetli ve doğanın en güzel tonlarından birine hakim olan yaban mersini ile yapabileceğiniz tarifler için doğru yerdesiniz. Yaban mersinini keşfetmişlerden ve mutfağında en doğru şekilde değerlendirmek isteyenlerdenseniz bu tarifler tam size göre ;) Y…
Çölyak hastaları ve glutene karşı intoleransı olan kişilerin dışarıda glutensiz ürün bulabilmeleri her ne kadar artık pek çok mekan üretse de maalesef çok da kolay değil. Bu nedenle evde yapmak isteyenler için oldukça faydalı olabileceğini d&uum…
Sabahları yataklarımızdan fırlarcasına bizi sofraya çağıran her yörenin kendine has bir kahvaltı kültürü ve bu kültüre ait çok özel tarifli lezzetler var. Biz de kahvaltı kültürümüzde yer alan ve çeşitli bölgelerde hala…
Bizdeki bezeye oldukça benzeyen yalnızca üzerine krema ve meyveler eklenerek servis edilen Pavlova tatlısının hikayesini biliyor muydunuz? Rus balerin Anna Pavlova, 1926 yılında Avustralya'ya turneye gider. Kaldıkları otelin Şefi Bert Sachse, Anna Pavlova’nın zerafetine hayran …
Geleneksel olarak yalnızca tatlısını yemeye alışık olduğumuz bal kabağı, çorbasının ardından geliştirilen pek çok tarifle mutfaklarda kendine daha geniş bir yer bulmaya başladı. Ayrıca faydaları saymakla bitmeyen bal kabağı, çekirdeğinde de bulunan A ve E vitaminleri sayesinde, …
Türkiye’yi 20’den fazla ülkede temsil etmiş, uluslararası birçok organizasyona imza atmış ve milli şef olarak ülkemize 36 adet madalya kazandırmış Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin kurucusu Serkan Bozkurt’un sizlere bayram için şahane bir he…
Eğe mutfağının incisi zeytinyağı ile yapılan yemeklerin lezzetinin kötü olması sizce mümkün mü? Hem sağlıklı olması hem de hafifliğiyle yaz aylarında da sofralarımızın daimi lezzetlerinden olan bu tarifleri sizlerle paylaşmak istedik. Siz de yazın formunuza dikkat edenlerden…
#
Mobil ile Her Yer Elinin Altında!
Yoldayken acıktığında ya da yeni mekanlar görmek istediğinde mekan.com uygulamasını kullanarak sana en yakın mekanları keşfet!
#
Restoran Paneli İşletmenizi internete taşıyın,
milyonlarca kişiye ulaşın!
HEMEN KAYIT OLUN